19.3.11

Ιστορίες Αγάπης

Όλα αυτά τα χρόνια επανέρχομαι συνεχώς σε αυτά που θεωρώ ότι κάνουν τη διαφορά στο σημερινό Μάρκετινγκ. Στις συνήθεις εμμονές μου περιλαμβάνονται πολλά από αυτά που έχω αναφερθεί κατά καιρούς και μέσω αυτής της στήλης:


• Η πίστη ότι το branding είναι το πιο σημαντικό εργαλείο για τη δημιουργία βιώσιμης επιχειρηματικής ανάπτυξης.

• Η παρακίνηση για τον απόλυτο σεβασμό του καταναλωτή και την προστασία της ισοτιμίας στη σχέση μεταξύ αυτού και των brands.

• Η αποθέωση της συνέπειας σε βάρος, κάποιες φορές, ακόμα και της δημιουργικότητας.

• Η σιγουριά ότι η προσπάθεια για δημιουργία δικτύων και word of mouth φέρνει πολύ καλύτερα αποτελέσματα από τις παραδοσιακές μεθόδους προβολής και προώθησης.

• Η έμφαση στην εταιρική κοινωνική ευθύνη ως μοναδικής οδού επιχειρηματικής εξέλιξης.

• Και βέβαια, η υπογράμμιση της συμβολής του design και της καινοτομίας στην επιτυχία των σύγχρονων brands.

Αυτή την εβδομάδα δεν θα χρειαστεί να αναφερθώ σε σχετικό case study για να υποστηρίξω κάποιο ή κάποια από τα παραπάνω. Το χιουμοριστικό status update κάποιου φίλου στο Facebook πετυχαίνει να τα υποστηρίξει όλα, εξαιρετικά αποτελεσματικά, μέσα σε εξήντα λέξεις αναφοράς σε ένα από τα πληρέστερα brands των ημερών μας:

«I know we've only been together for a few months, but during this short time I have come to realize that my life was not the same before. It had less meaning and purpose. You've added so much to my life... I really love you... I want to spend the rest of my life with you... Apple iPhone!!!»

Δεν έχω κάτι άλλο να πω. Είναι αυτονόητο ότι η Apple καταφέρνει τα τελευταία χρόνια να αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα των όσων πιστεύω για το σωστό brand building. Και δεν είναι τυχαία ότι καταφέρνει να χτίζει τη σχέση της με τους καταναλωτές και την κοινωνία καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο brand αυτής της κλίμακας. Περισσότερα από εμένα την επόμενη εβδομάδα...

Του Γιώργου Αναστασιάδη, αναδημοσιεύθηκε από το Μarketing Week, τεύχος 1326, 09/02/2011, στήλη Brand Forward






0 σχόλια: